A hálószoba az a helyiség, ahova az ember pihenni tér be nap végén. Ezért az se jó, ha túl zsúfolt és az se, ha túl rideg és nem érezzük magunkat otthonosan benne. A hálószobánk kialakításakor és berendezésekor törekedjünk arra, hogy egy kényelmes, mégis praktikus szobát próbáljunk kialakítani.

És talán a legnehezebb feladat az, hogy kevés pénzből alkossunk valami igazán szépen! Bemutatjuk most azt az 5 praktikus tippet, melyek olcsóak, mégis tökéletesen megadják a hálószobánknak a kellemes, otthonos hangulatát.

5 praktikus ötlet a hálószobánk kialakításához

1. Lebegő polcok

A lebegő polcok nem csak praktikusak, de esztétikusak is, hiszen egy színes falon, egy pár fehér színű lebegő polc igazán jól tud mutatni. Emellett természetesen hasznos tároló helyként is tudnak funkcionálni, így pedig egy kisebb szobába is ki tudjuk használni az összes helyet és lehetőséget. Tarthatunk rajtuk könyveket, apró dísztárgyakat, órát, de akár még virágokat is. Lakberendező és barkácsüzletekben ma már hatalmas választékból tudunk válogatni.

2. Éjjeli lámpa

A lámpa adja meg főleg este a szoba fényét és világítását. Egy rossz fényű lámpa elronthatja az egész hangulatot. A hálószobákban különösen szeretik az éjjeli lámpákat használni az emberek, hiszen ez ad a szobának egy nagyon különleges megjelenést. Szerezzünk be szobánkba egy olyan lámpát mely dekoratív és hangulatos is egyben. Az a jó, ha tükör, vagy ablak és esetleg egy szép fal elé tudjuk elhelyezni, hiszen így igazán elegáns kinézetet érhetünk el vele

5 olcsó trükk, hogy kialakítsd a tökéletes hálószobádat!

5 olcsó trükk, hogy kialakítsd a tökéletes hálószobádat!

3. Tároló dobozok

A hálószoba sose legyen kupis! Ne pakoljuk tele felesleges tárgyakkal, hiszen ezek hamar zsúfolt érzetet fognak kelteni bennünk. Azokat a tárgyakat, melyeket ritkábban használunk, mindenképpen tároljunk olyan tároló dobozokba, melyeket elrejthetünk asztal, polc, szekrény, vagy akár az ágy alá is. Különösen jó tudnak mutatni a vászon, vagy szalma fonott tárolók is.

4. Ágynemű

A hálószoba középpontja egyértelműen az ágy. Ha megunt szobánkat szeretnénk valahogyan kicsit feldobni, az a legjobb, ha az ágyon változtatunk valamit. Vásároljunk új ágytakarót, vagy ágyneműhuzatot. Mindenképpen olyat válasszunk, mely színben és stílusban is passzol a szobánkhoz. Jó ötlet lehet még sok díszpárnával feldobni a fekhelyet.

5. Függönyök

Elsőre sok ember nem is gondol arra, hogy mennyi szerepe van a szobák kialakításában és a végleges kinézetében a függönyöknek. Ha régi hálószobánkat viszonylag kis keretből szeretnénk felújítani és feldobni, akkor az egyik jó megoldás lehet arra, ha lecseréljük a függönyöket valami újra. Legyen színben, kinézetben, mintában teljesen más, mint amit eddig megszoktunk, mégis passzoljon az egész szoba hangulatához. Másik klassz megoldás lehet, hogy a függönyöket lecseréljük vászon, vagy bambusz rolókra, mely egy letisztult, modern hatást kölcsönözhet hálószobánknak.