Azért, mert egy kisebb panellakásban lakunk, egyáltalán nem kell felhagyni azzal, hogy otthonosan és jól nézzen ki a lakásunk egyszerre. Sokan elsőre nem is gondolják, de egy panellakás is lehet belülről modern, gyönyörű és épp olyan különleges, amilyennek mi megálmodtuk. Csak egy kis ötletelés és inspiráció szükséges ahhoz, hogy megalkossunk egy otthonos, mégis szép és barátságos környezetet magunknak és családunk részére.

Ne ijedjünk meg az aprócska konyhától!

A panellakásokban általában a konyha az egyik legkisebb helység, ettől pedig sokan frászt kapnak, hiszen félnek, hogy ha ilyen helyre fognak költözni, mindig zsúfoltság lesz majd a konyhájukban. Pedig csak egy kis fantázia, kreativitás szükséges ahhoz, hogy tökéletesen kialakítsd álmaid konyháját. A konyha egy olyan hely kell, hogy legyen, ahova öröm belépni, öröm készülődni az ebédekre, vacsorákra és nem úgy érzi az ember magát, mintha egy börtönbe zárták volna be.

Ez különösen azért fontos, mert a nők az otthon töltött idejük legnagyobb részét ebben a helyiségben töltik. Ezért fontos, hogy mindent úgy tervezzünk meg, hogy jól érezzük magunkat itt. A falra szerelt polcok, a beépített szekrények biztosítják a tér lehető legjobban történő kihasználását.

Mivel a konyhában rengeteg dolgot kell tárolni, többek között étkészletet, fűszereket, konyhagépeket, elektromos eszközöket, arra kell figyelnünk, hogy amit csak lehet, pakoljunk el zárt szekrényekbe, hiszen ha minden szem előtt van, akkor nagyon hamar zsúfolt hatást fogunk elérni. A korszerű bútortervezők minél nagyobb kapacitású tároló helyeket próbálnak kialakítani, amely a lehető legkisebb helyen is elfér.

A kicsi konyhába általában a beépített szekrényeket ajánlják, hiszen ezekbe akármit elrejthetsz. A beépített szekrényt célszerű asztalossal csináltatni, hiszen így garantáltan a konyhánk méreteihez fog passzolni. A tökéletes beépített szekrények képesek kihasználni a holtteret is és rengeteg, jól megpakolható fiókkal rendelkeznek.

Kis helyen is megteremtheted álmaid nappaliját!

Egy kis lakásban is könnyedén kialakítható megfelelő bútorok segítségével egy olyan hangulatos nappali, ami akár még vendégszobaként is tökéletesen funkciónál. Válasszunk olyan bútorokat, melyek sokoldalúak, ilyen például egy ággyá alakítható kanapé, mely tökéletes lehet egy hozzá illő fotellal, vagy hasonló színvilággal rendelkező puffal. A nappali közepére célszerű választanunk egy kávézóasztalt, mely kis lakás esetén különösen fontos, hogy könnyen mozdítható legyen, főleg ha a kanapét át szeretnénk alakítani ággyá.

Ha világszínű, fehér, vagy pasztell árnyalatban pompázó bútorokat választunk, akkor legyenek a falak is világos színűek, ennek köszönhetően pedig határozottan nagyobbnak fog tűnni a tér a nappaliban. Az ággyá alakítható kanapénak köszönhetően ez a helyiség lehet nappali és (esténként) a hálószobánk is egyben. Az otthonos hangulatot és a kényelmes hatást segítik a párnák, mintás pokrócok, újságtartók és a hangulatvilágításért felelős lámpák is.