Egy hosszú tél után mindenki alig várja, hogy a napsütötte tavasz végre meghozza a meleg időt, a világ illatot és a madárcsicsergést. Sok család a tavasz beköszöntével tart egy tavaszi nagytakarítást és lomtalanítást, melynek segítségével még komfortosabbá tehetik szeretett kis otthonukat.

Rengetegen ebben az évszakban szeretik megújítani környezetüket. A szürke tél után mindenképpen a lakásunkat is fel kell dobni és hagynunk kell, hogy otthonunkba is beköszöntsön az igazi, tavaszi hangulat. Bemutatunk most néhány praktikus lakberendező ötletet, tippet és tanácsot, mellyel kialakíthatunk egy vidám és tiszta életérzést.

A tavasz egyértelműen a megújulás és a virágzás ideje

A nyiladozó virágok egyértelműen a tavasz első jelei. A virág mintákkal ezért nagyon egyszerűen tavaszi hangulatot hozhatunk a lakásba. Az egyszínű, unalmas falakat könnyedén feldobhatjuk vidám színű motívumokkal. Ezeket a mintákat elkészíthetjük sablonnal, lehet matrica is, de ha nagyon ügyesek vagyunk, szabad kézzel is feltudjuk festeni. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy a kiválasztott szín még más helyen is visszaköszönjön ránk a lakásban.

Legyen például sárga színű a virág halom a falon, de akkor legyenek ugyanilyen árnyalatú sárgák a kanapén található díszpárnák, vagy épp a függönyök. Igazi, élő virágokat is beköltöztethetünk az otthonunkba. Vásároljunk néhány olyan hagymás virágot, mely apró dekoratív vedrecskékbe vannak elültetve, ezekkel pedig pakoljuk végig a konyhapultot, vagy esetleg az ablakpárkányokat. Nem csak esztétikusak ezek az élő virágok, de pár héten belül, a kellemes illatot is ontani fogják magukból. De szuperül feldobhatjuk otthonunk összképét friss virágcsokorral, mely tökéletesen megfogja színesíteni a szürke hétköznapokat!

Tavaszi színekben pompázó otthon

Egyszerű lakberendezési tippek a vidám, tavaszi otthonért

Egyszerű lakberendezési tippek a vidám, tavaszi otthonért

Ha az átalakításunkat a legkevesebb pénzből szeretnénk megoldani, akkor gondolkozzunk pénztárca barát megoldásokon. Az egyik ilyen ötlet lehet, ha lecseréljük a díszpárnák huzatát valami vidám színes mintás változatra. Manapság már minden évszakban tömve vannak a boltok az aktuális időszakra jellemző színű és mintájú lakástextíliákkal. Vásároljunk új ágyneműhuzatot, ágytakarót. Ezek mind igen látványos, mégis költséghatékony megoldások. Az asztal és az asztalterítő meghatározó eleme az otthonunknak. Ha tavasz elején lecseréljük azt valami igazán vidám hangulatú, tavaszi színben pompázó darabra, akkor máris igen sokat tettünk a lakásunk kellemes hangulata érdekében. Szuperül feldobják az összképet a színes, vidám képkeretek, illetve a színes kaspók is.

Ahogyan az ágytakarót és a párnahuzatot könnyedén le tudjuk cserélni, úgy tudjuk a szobanövényeink kaspóit is. Válasszunk valami kedves mintásat, vagy egy egyszínűt. Ha szeretünk kreatívkodni, akkor egy egyszínű kaspót könnyedén feltudunk díszíteni mi magunknak is. Ha a lakásunkba szépen bevisszük a tavasz színeit, akkor egy sokkal kellemesebb és barátságosabb légtér alakul ki otthon. Egy halvány sárga függöny, melyen keresztül kellemesen besüt a tavaszi napsugár, biztosan tökéletes választás lesz, természetesen ez csak akkor mutat jól, ha ezek a színek mind passzolnak valamennyire a lakás stílusához és kinézetéhez.