Egy csodálatos otthon kialakításához elengedhetetlen, hogy tisztába legyünk a legújabb belsőépítészeti trendekkel. Ha gondosan odafigyelünk és ezek szerint alakítjuk ki szobáinkat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a csodaszép lakásunkra minden ismerősünk irigykedni fog. A különböző szezonális trendeknek megfelelően akár évente újíthatunk a stílusos belső képen, hogy mindig aktuálisak maradjunk.

Akárcsak tavaly, idén is hódít a zöld szín és ezzel párhuzamosan a kék is nagy hangsúlyt kapott. Azonban figyeljünk oda az árnyalatokra és ezek kombinációjával is bánjunk óvatosan. A pihentető színek előnye, hogy közelebb hozza a természetet, hiszen a kék az égboltot, a zöld pedig a füves rét hangulatát csempészi be otthonunkba. A harmadik ilyen natúr színkombináció a földet hivatott szimbolizálni, így minden sötétbarna szín jól mutat majd ebben a kompozícióban. A színeket alkalmazhatjuk a falakon, textíliákon, bútorokon és nagyon jól illeszkednek a neutrális és rusztikus stílusokhoz.

A modern természet beköltözik az otthonunkba

A természet nyugtató erejét már sok lakberendező és belsőépítész dicsőítette, így nem meglepő, hogy az olyan pihentető, semleges tónusok, mint az elefántcsont, a szürke és a krém még mindig hódítanak. Ezek a színpárok a rézzel még jobban kiemelkednek és egy sötét pasztell árnyalatú kombinációval minden térben kellemes meleg érzést váltanak ki. Ez elsősorban majd a hidegebb hónapokban lesz hasznos.

A klasszikus vintage stílus magával ragadó elemeit bátran kombinálhatjuk modern kiegészítőkkel és nyugodtan keverhetjük hozzá az avantgárd irányvonalat is. A fából készült bútorok, szekrények, asztalok és székek esztétikailag is érdekes hatást tudnak nyújtani a megfelelő enteriőr kialakítása során. A kombinációk sajátossága, hogy a kevert stílus segít úgy eloszlatni a korokat, hogy nem fogjuk tudni végül megkülönböztetni, melyik elem való a múltból és mely elemek jellemzik a jövőt.

Idén is hódít a sárgaréz, a króm és a monokróm

Az ipari felületekre emlékeztető fényes színvilág a mai napig szemet gyönyörködtető stílust képvisel. A sárgaréz és a króm kombinációi egy elegáns és új stílusirányzat részét képezik 2018-ban. Ezekkel a csillogó anyagokkal egyszerre képviseltethetjük otthonunkkal a letisztult eleganciát az energikus hangulattal. A legnevesebb építészek is bátran ajánlják ezt a párosítást, hiszen tökéletesen kiegészítik az idei trendhez tartozó neutrális színvilágot és a hozzájuk tartozó bútorokat.

A minimalizmus azonban a belsőépítészet trendjét is utolérte. Mint a dizájn szakma legtöbb területét, úgy most az építészetet és a belső tereket is képes fenekestől felforgatni. Míg korábban a minél furcsább és összetettebb stílusok is népszerűek voltak, mára inkább a letisztultság, az egyszerűség és a minimalizmus a vezető trend a szakmában. A monokróm stílussal párosítva, tökéletesen alakíthatóak ki különböző terek a házunkban. A fekete-fehér kiegészítők és az egyszerű minták a legújabb trendek szerint a hivalkodóbb arany és bronz színekkel kombinálva, egyedi stílusban töltik majd meg élettel a belső teret és adnak új értelmet bútorainknak is.