A konyhaszekrény az egyik legkönnyebben felújítható bútor, amit csak egy otthonban találhatunk. Sokan aggódnak a magas költségek miatt, ha a konyha felújítására terelődik a szó, pedig nagyon kevés pénzből is megoldható az, hogy elképesztő átalakuláson menjen át, és nem is kell hozzá túl sok dolog, csupán festék, néhány jó ötlet és egy lapszabászat.

A konyha felújítása természetesen a kipakolással kell, hogy kezdődjön, majd ezt követi a falak festése. Rengeteg ötletet találhatunk az interneten arra vonatkozóan, hogy milyen színekkel érdemes dekorálni a konyha falait, és érdemes is ötleteket meríteni, hiszen a hófehér falak ideje már rég lejárt. Természetesen van, aki erre esküszik, és tény az is, hogy igazán semleges hátteret csak a fehér képes nyújtani, ám még akkor is, ha nem szeretjük a nagyon élénk színeket, érdemes legalább egy falat valami halvány árnyalattal kiemelni. Ha ez kész, és feltételezzük, hogy a konyhaszekrény korpusza, vagyis maga a szerkezet ép, következhet a lapszabászat!

A konyhabútor frontjainak cseréje nem ördöngösség, hiszen csak a régi frontok méreteire van szükség, ami egy mérőszalaggal lemérhető. Ha ezek megvannak, következhet az új frontok legyártása, amit egy lapszabászat néhány napon belül képes teljesíteni. Fontos, hogy a lapok éleire élzárás kerüljön, méghozzá a lehető legjobb minőségű, ABS típus, mert csakis így lehetünk biztosak benne, hogy a felújított konyhaszekrény sokáig megállja majd a helyét. Az új frontok felszerelését egy csavarhúzóval meg lehet oldani, majd – utolsó feladatként – felkerülhetnek a fogantyúk is.

Ha viszont már eljutottunk idáig, érdemes kicsit foglalkozni a konyha hátfallal is. A leggyakoribb a csempe, de manapság már az üveg, illetve a rozsdamentes, szálcsiszolt acél is egyre gyakoribb. Ha viszont nem szeretnénk túl sokat költeni rá, viszont a mintás csempe már nagyon szúrja a szemünket, akkor a csempefestés lehet a megoldás. Elsőre furcsának tűnhet, de valóban lehet csempét festeni, és erre számos példa található az interneten.

Amennyiben szeretné felújítani a konyhabútorát, vagy bármilyen egyéb okból lenne szüksége lapszabászati szolgáltatásokra, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!