A kiegyensúlyozott, boldog ember harmóniában él és derűt sugároz magából folyamatosan, élete minden területén. Ez kihatással van a személyes kapcsolataira, sőt még a munkahelyi teljesítésére is. Ha te is így szeretnél élni, nincs sok teendőt, csupán a Feng Shui szabályai szerint kell az otthonodat berendezned.

Ha egy energiahiányos lakásban élünk, akkor életünk sokkal bonyolultabb és nehezebb lehet. Sokszor előjöhet bennünk a döntésképtelenség és a pesszimizmus, de emellett sajnos krónikus egészségügyi betegségeket is könnyebben be tudjuk vonzani. Van néhány apró trükk a Feng Shuiban, melynek segítségével kiegyensúlyozottabb, könnyebb életünk lehet.

1. Engedjük be az energiákat

Sokszor az a legszembetűnőbb hiba a lakberendezésben, hogy nagyon sötét színű, esetleg fekete a bejárati ajtónk. A fekete árnyalat pedig az ártó energiáknak kedvez igazán. A Feng Shui egyik aranyszabálya pedig az, hogy a bejárati ajtón keresztül engedjük, hogy a csí szabadon áramolhasson be otthonunkba, ha pedig egy fekete ajtóval várjuk mindezt, akkor valószínű nem fog bekövetkezni.

Egy ilyen apró dolgon is bukhat a dolog, ezért fontos, hogy mindenre odafigyeljünk. Egyszerűen fessük világosabb színre az ajtót és az ajtókeretet. Az is árthat az energiák bejutásának, ha az ajtó előtt közvetlenül növényeket tárolunk. Persze ezek jól tudnak mutatni, ám lényegében teljesen el tudják torlaszolni az utat az energia előtt. A Feng Shui úgy tartja, a lakásunk bejárata a „szája” is egyben és itt mindig meg kell oldani, hogy teljesen akadálymentesen tudjanak beáramolni a pozitív energiák.

2. Mi a helyzet a tükrökkel?

Feng Shui tippek otthonra

Akik nem ismerik annyira a Feng shuit, még azok is tudják, hogy lakberendezésükben fontos szerepet játszanak a tükrök és azoknak az elhelyezése. Az egyik legnagyobb hiba, amit sok ember elkövet, ha egy tükröt közvetlenül a bejárati ajtóval szemben helyez el. Mi történik ilyenkor? A tükör egyszerűen visszalöki a beáramoló pozitív energiákat, ahelyett hogy hagyná, hogy szabadon áramoljanak befelé. A tükör egyáltalán nem tiltott tárgy a Feng Shuiban sem, csupán jobb helyet kell neki találni, mint a bejárati ajtóval szemben. Nyugodtan lehet tükör a fürdőszobánkban, akkor már semmi gond nem fog történni, de a legjobb, ha az ajtó mellé helyezzük ezt el.

3. Hamar távozik az energia? Miért?

Ha a bejárati ajtó már világos színűre lett festve, növények sincsenek elé pakolva és tükör se fordítja vissza az energiákat, akkor már csak egy dolgon bukhat az egész. Ez pedig akkor következik be, amikor az energia, ahogy beáramlik, egyből ki is megy. Mikor történik ez? Amikor lényegében közvetlenül a bejárati ajtóval szemben található egy ablak. Ilyenkor a csí hiába jut be kis időre az otthonunkba, azonnal távozásra kényszerül az ablakon keresztül. Persze sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a Feng Shui miatt átépíttesse az egész lakását, de erre nincs is szükség. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor, ha erre az ablakra felteszünk egy függönyt, illetve fénykedvelő növényeket helyezünk az ablak elé, hogy a pozitív energia garantáltan ne arra áramoljon.