A mai modern világban egyre divatosabb az otthoni munkavégzés, melyhez jó, ha berendezünk egy kedves kis irodát a lakásunkban. Az otthon elvégzett munka kényelmes, sokkal hatékonyabb, hiszen saját bioritmusunkhoz igazodik, illetve nekünk kell beosztanunk az időnket is.

Ha otthonról szeretnénk dolgozni, megspórolhatjuk a munkába járás idejét, ehelyett otthoni, harmonikus munkakörnyezetben végezhetjük el feladatainkat. Fontos azonban, hogy mindenképpen alakítsunk ki egy olyan részt a lakásban, ami csak a munkavégzéssel kapcsolatos. Legyen szó akár egy külön szobáról, vagy akár egy szoba sarkában kialakított irodarészről, az biztos, hogy az otthoni irodák elengedhetetlen kellékei a gyönyörű, fából készült egyedi bútorok és kiegészítők.

Hogy álljunk neki irodánk kialakításához?

Ahhoz, hogy egy tökéletes otthoni irodát ki tudjunk alakítani, nem csak egy számítógépre és egy nyomtatóra lesz szükségünk. Talán ugyanennyire lényeges az, hogy milyen bútorokkal fogjuk berendezni az irodahelyiségünket. Nagyon fontos, hogy az első feladatunk mindig a tervezés legyen. Üljünk le, fogjunk egy tollat és egy füzetet és gondoljuk át, mikre lesz szükségünk, illetve mit milyen stílusban képzelünk el.

Az alapvető bútorok, mint az íróasztal és az irodai szék mellett még mindenképpen írjuk fel a listánkra a polcos vagy fiókos szekrényeket is. Ezeken a munkához kapcsolatos szakirodalmakat és dokumentumokat tudjuk elhelyezni. Fontos az is hogy átgondoljuk mekkora hely áll rendelkezésünkre. Ha nagyobb irodát fogunk berendezni, akkor szerezzünk egy nagyobb tárgyalóasztalt és székeket is. Így képesek leszünk itthon, saját irodánkban is kényelmesen levezetni egy üzleti tárgyalást.

Így rendezzük be stílusosan az otthoni irodánkat

Így rendezzük be stílusosan az otthoni irodánkat

Milyen stílusban érdemes gondolkoznunk?

Ha stílusról beszélünk, akkor nagyon nehéz tanácsot adni, hiszen ez az a dolog, melyet az ember saját maga választ ki, dönt el. Egy dolog van, ami nagyon fontos, hogy bármilyen stílusban is gondolkozunk, mindig olyan kiegészítőket és bútorokat válasszunk, melyek illenek a lakás többi részében lévő bútorokhoz is. Az irodahelyiségünkben lévő bútorokat célszerű úgy kiválasztani, hogy azok tükrözzék saját stílusunkat is, illetve belevágjon cégünk profiljába is. A modern cégeknél különösen kedvelt a minimalista stílus. Ez pedig lényegében egyszerű formák és a rend alkalmazásának segítségével képes megteremteni a harmóniát.

Színpalettája eléggé korlátozott, hiszen ez a stílus nagy önfegyelmet kíván. Nem kimondottan egyszerű minimál stílusban berendezni az otthoni irodánkat, de ha egy kis szép- és megfelelő arányérzékkel rendelkezünk, akkor egészen nyugodtan belevághatunk. Ha ügyfelünk besétál otthoni irodahelységünkbe, az első dolga lesz, hogy körbenéz és a stílus a kinézet és a bútorok alapján fog megítélni bennünket és cégünket is. Ezért például ha komolyabb jogász, vagy könyvelő irodát szeretnénk létrehozni, akkor sokkal jobb, ha antik hatású bútorokban gondolkozunk. Ezek a bútorok igencsak térigényesek, ezért előny a jókora belmagasság, a tágas, nagy iroda esetében különösen jól fognak mutatni ezek a nagyméretű antik holmik.