Ha lakásfelújítás előtt állunk, legtöbben a fürdőszoba átalakítást várják, hiszen rengeteg ötletet és inspirációt szerezhetnek az interneten. Az esztétikus kinézet mellett azonban sokan megfeledkeznek a praktikusság fontosságáról.

A legjobb, ha egy forró fürdőzés közben gondoljuk át azokat a dolgokat, amiken szívesen változtatnánk a fürdőszobánkban. Könnyen elérhetők a csapok? Könnyen elérhetők a törölközők? Sok kellemetlenséget okoz, hogy túl kicsi a mosdó mérete és így minden reggeli arcmosásnál útban van a csaptelep? Akkor az már biztos, hogy a mosdót nagyobbra kell cserélni, ahol kényelmesebben eltudjuk végezni a kéz, vagy az arcmosást.

Ahelyett, hogy a lakberendezési üzletekben azokat a dolgokat vennénk meg, ami első ránézésre megtetszik, gondoljuk inkább át azt, hogy valójában mire lenne szükségünk. A megfelelő korai tervezéssel elkerülhetők lesznek a későbbi kellemetlenségek. Egy kockás papírra vázoljuk fel a fürdőszobánkat, jelöljük be az ablakokat, az ajtókat és a fix elemeket.

Fontos kérdés: Milyen legyen a fürdőszobánk stílusa?

Tervezzük meg álmaink fürdőszobáját és írjunk egy listát azokból a dolgokból, amiket be kell szereznünk ahhoz, hogy a helységet tökéletessé varázsoljuk. Ha azt szeretnénk, hogy a frissességet árassza magából ez a helyiség, akkor célszerű a fehér színt választanunk a fürdőszoba berendezéseinek, amit feldobhatunk élénk színű falakkal, vagy hangulatfényekkel is. A hatalmas választékból azonban biztosan nagyon nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbb fürdőszoba stílust.

Így tervezd meg álmaid fürdőszobáját 2018-ban!

Így tervezd meg álmaid fürdőszobáját 2018-ban!

A hagyományos kádak és a Viktória korabeli mosdók egyaránt időtlenül kedvesek lehetnek számunkra. A kemény padló és a kecses vonalak pedig a modern dizájn legalapvetőbb elemei, melyek jól kontrasztba állíthatók a régi házak építészeti megoldásaival. Keressünk fel egy vízvezeték szerelőt, aki segít válaszolni az olyan szakmai és technikai kérdésekre, melyek felmerülhetnek bennünk. De tartsuk szem előtt azt is, hogy a legfontosabb szempont a fürdőszoba stílusának kiválasztásában nem más, mint hogy megfelelően passzolni tudjon a kinézete a lakás többi részével. Az ideális stílus kedvelőinek tökéletes lehet az ultramodern dizájn.

Köss önmagaddal kompromisszumot!

Érdemes fürdőszoba átalakításnál mindig a kreatív és praktikus dolgokat is meglátni és nem csak az esztétikusságra kell menni. Tökéletesek lehetnek a többfunkciós dolgok, például egy tükrös ajtajú gyógyszeres szekrény, vagy egy rácsos hősugárzó, mely nem csak a törölközőket szárítja meg, hanem a fürdőszobánkat is megfelelően felfűti. Sokszor kompromisszumot kell magunkkal is kötnünk, hogy végül nem csak egy szép, de kényelmesen használható fürdőszobát is kapjunk.

A szennyes ruhák tárolására ne csak szép, de megfelelő nagyságú kosarat válasszunk. És az is rendben van, ha álmainkban egy hatalmas, tágas, dupla mosdós fürdőszoba szerepel, ám barátkozzunk meg a gondolattal, ha egy teljesen átlagos méretű fürdőszobánk van, akkor valószínűleg be kell érnünk egy darab mosdóval. Az egyes berendezési tárgyakat pedig szokásainknak megfelelően tároljuk a fürdőszobánkban. Például ha szeretünk sokáig fürdőzni, akkor biztosan a fürdőkád lesz a megfelelő választás, melyet a legjobb, ha úgy helyezünk el, hogy kilássunk az ablakon. Vannak, olyan elemek melyeknek egyértelműen egymás mellett van a helyük (például a törülközőszárítónak a kád mellett).