Kit ne mosolyogtatna meg és öntene el kellemes érzéssel, ha valamin pöttyös mintázatot lát? A kedves pöttyök lehetnek izgalmasak, bájosak, de az biztos, hogy egy egyedi karaktert adnak a helyiségnek. Érdekesség, hogy a pöttyök szinte az összes lakberendezési stílusban megtalálhatóak és körülbelül a 19-ik században jöttek be igazán a divatba.

Először természetesen a divattervezésben, majd a lakberendezésben is egyre népszerűbbek lettek a pöttyös dolgok. Azóta körülbelül mindenhonnan visszaköszönhetnek ránk, egyáltalán nem ciki pöttyös cipőt, vagy éppen nadrágot hordani, de ha lakásunkat szeretnénk igazán feldobni, akkor árasszuk el pöttyös kiegészítőkkel és tárgyakkal.

Bohókás, kedves hangulatot adnak

Ami a belsőépítészetet illeti, a pöttyök egyáltalán nem számítanak újszerű dolognak, sőt, inkább retrónak nevezhetnénk őket. A pöttyök használata soha nem ment ki a divatból és a mai napig igaz rájuk, hogy egyfajta különös vidámságot, kedvességet kölcsönöznek lakásunknak attól függetlenül, hogy pontosan mekkora méretű pöttyökről beszélünk. Ha pedig elsőre úgy érezzük, nem a mi világunk, mégis szeretnénk valahol, valamilyen formában a pöttyöket viszont látni a lakásunkban, akkor jó ötlet lehet a gyerekszobára gondolni, melynél ez a kedves, vidám minta igazán feldobja a hangulatot. Egy pöttyös mintában pompázó gyerekszoba fal biztosan mindenkit megmosolyogtat és ezt a mintát a gyermekek is szeretni szokták.

De ha ebből a mindenkit megmosolyogtató mintából szeretnénk egy kicsit a hálószobánkba, akkor jó lehet egy pöttyös ágynemű, vagy ágytakaró, esetleg néhány párna. Ne jusson egyből a gyerekes kifejezés eszünkbe. Egy teljesen letisztult stílusú helyiségben, egy fehér falon is igazán különlegesen tud mutatni néhány fekete pötty egymás alatt.

Minden helyiségben jól mutatnak ezek a minták?

A pöttyök mellett még a csíkos minta is igen nagy népszerűségnek örvend. Esetükben pontosan az a jó, hogy nem kell imádnunk őket, tehát ne gondoljunk arra, hogy lakásunkban minden pöttyös, vagy éppen csíkos mintás legyen. Ez a szemnek igazán zavaró lehet kis idő után. De egy ilyen tapétával, párnával, kanapéval igazán karakteressé varázsolhatjuk lakásunkat anélkül, hogy akaratunkon kívül egyszerűen ízléstelen hatást okozna.

A pöttyök aranyosak, kedvesek és egy kicsit olyan világba visz minket, ahol minden bájos és egyszerűen tökéletes. A lakberendezésben az az egyik legjobb dolog, amikor egy minta számtalan variációban felhasználható és jól mutat akár a fürdőszobában, akár a gyerekszobában, de ha ügyesek vagyunk, még a konyhában is. Ha pöttyös falakra vágyunk, akkor használhatunk tapétát, vagy akár falmatricát is. Ha igazán apró, sűrű pöttyös mintát szeretnénk a falra, akkor sokkal jobb a tapéta, ha azonban csak néhány, nagyobb méretű pöttyről beszélünk, akkor nyugodtan nyúljunk a falmatrica után.

Egy fehér fekete pöttyös tapétás szoba nem csak stílusos, de rettentően trendi és fiatalos hatást tud kelteni! De krémszínű falon is szépen mutatnak a sötétebb árnyalatú pöttyök, melyek tökéletesek lehetnek akár a fürdőszoba falon is.