Sajnos egyelőre az időjáráson még nem látszik, de a naptár szerint már tavasz van és remélhetőleg lassan tényleg olyan jó idő lesz, hogy a fűtést is lekapcsolhatjuk és akár egésznap nyitva hagyhatjuk az ablakokat, hogy beszűrődjön a tavaszi napsütés, a friss levegő és a madárcsicsergés.

Ugyanúgy, ahogy a tél közeledtével kikerülnek a téli díszek, tavasszal is jó, ha évszaknak megfelelően öltöztetjük fel otthonunkat. Bemutatunk most néhány tippet, melynek köszönhetően könnyedén friss, tavaszi hangulatot kölcsönözhetünk lakásunknak.

Ahova csak lehet, kerüljenek friss virágok

A tavasz egyértelmű jelképe az illatos, friss virágcsokor, melyet bármelyik kis piacon beszerezhetsz apró pénzért és talán nem is számít rá az ember, hogy mennyire feldobja az otthonunkat. A virággal igazi vidámságot és frissességet vagyunk képesek becsempészni a lakásunkba. Legyen szó csokorról, vagy akár cserepesről, a virág biztosan tökéletes választás, ha egy kis megújulást akarunk otthon.

Új színek a szobákban

Ha teljes megújulást szeretnénk, gondolkozzunk az új színek használatában. A legegyszerűbb módja a hálószoba vagy akár a nappali felfrissítésének, ha valamilyen vidám és színes tapétával igazán tavaszi hangulatba varázsoljuk a falakat. Ha tavaszról beszélünk, azonnal a napsütés jut eszünkbe. Ha napsütés, akkor pedig egyértelműen a friss sárga szín, mely tökéletesen mutathat a lakás bármely pontjában.

Ébresszük fel a lakást

A tavasz a megújulás és a felébredés évszaka. Ha már beköszöntött, minden háziasszony kisebb nagyobb lendülettel veti bele magát a tavaszi nagytakarításba. Ha pedig már nagytakarításba benne vagyunk, ügyeljünk arra, hogy ne csak kitartsunk, hanem a felesleges, már nem használt dolgoktól egyszerűen váljunk meg. Találjuk meg mindennek a praktikus helyét, még egy új, rendszerező módszert is kipróbálhatunk idén a tavaszi nagytakarítás során. Ha pedig kedvünk tartja, rendezzük át az egész lakást, hogy kicsit nagyobb változást érjünk el.

Elő a vidám, tavaszi ruhákkal

Ha beköszönt az igazi meleg, napsütötte tavasz, az az öltözködésünkre is nagy hatással lesz, hiszen végre a szekrény mélyébe kerülhetnek a hatalmas téli kabátok, a sálak és a sapkák. Előkerülhetnek viszont a vidám tavaszi ruhadarabok, melyek garantáltan színt visznek a hétköznapjainkba. Ha eddig csak egyhangú, komor színeket hordtál ilyenkor is, itt az idő, hogy felfrissítsd a ruhatáradat és igazán tavaszi darabokat is beszerezz. Ha magadon és a ruháidon is látni dogod a jó idő közeledtét, könnyebben át fogod magadat is adni neki.

Engedd be a fényt

Az őszi és a téli évszak is olyan „bekuckólós”, sötétben ülős, meleg takaróba bújós. Ennek is megvan a maga kellemes hangulata, Azonban ha beköszönt a tavasz, ugorjunk ki a kis barlangunkból és ne is bújjunk vissza egy jó darabig. Szellőztessünk sokat! Engedjünk be a lakásunkba a fényt, a friss levegőt. Tegyünk fel világos színű függönyöket, kerüljenek elő a tavaszi mintás ágyneműhuzatok és ágytakarók. Húzzuk fel minden reggel mindenhol a rolót, vagy redőnyt, hogy a beszűrődő nap melege átjárja az egész lakást.