Ha egy nő várandós lesz, szinte azonnal elkezdi venni a babaszobához való dolgokat, hogy minden tökéletes legyen, mire a babája megszületik. Ez a csodaszép rend azonban csak addig marad meg, míg a baba annyira pici, hogy csak fekszik a kiságyában. Ahogy elkezd nőni, egyre több holmija és játéka lesz és egyre nagyobb rumlit képes rövid időn belül csinálni. Így a csodaszép babaszobát a gyerek egy éves születésnapja felé át is szokták alakítani igazi gyerekszobává.

Fontos hogy a gyerek jól érezze magát a saját szobájában!

Ha szülő létünkre elegünk van abból, hogy az egész lakásban a gyerek játékai hevernek szanaszét, akkor itt az idő, hogy gyermekünk számára kialakítsunk egy olyan szobát, ahol kedvére tud játszani és este aludni. A gyerekszobák kialakításakor törekedjünk arra, hogy úgy nézzen ki a helyiség, ahogy a gyermekünk szeretné. Használjunk olyan színeket, olyan figurákat, melyeket szeret. Sokkal izgalmasabb egy szép, vidám színes szobába játszani, mint egy kopár, fehér falú helyiségbe. Ha gyermekünk kicsi és van esetleg valamilyen kedvenc mesehőse, jó ötlet lehet azt felfesteni a falra, vagy felmatricázni, hogy minél előbb megszeresse és megszokja új szobáját. A gyerekszoba az a hely lesz, ahova a gyerek nyugodtan félrevonulhat, ha picit egyedül akar lenni, ahol kicsit szabad rumlizni és hangoskodni és nem zavar majd senkit. Nézzünk pár praktikus lakberendezési tippet, mely jól jöhet akkor, egy tökéletes gyerekszoba kialakításánál.

Praktikus megoldások a gyerekszobánál

Praktikus tippek, a gyerekszoba berendezéséhez

Praktikus tippek, a gyerekszoba berendezéséhez

1. Mindig ügyeljünk a gyerek magasságára

Nagyon fontos hogy a gyerek a legfontosabb dolgait el tudja érni a szobájába. Inkább helyezzük a polcokat alacsonyabbra, de ne kelljen neki székre állnia, vagy a szekrényre felmásznia azért, hogy elérje a kedvenc játékát, vagy mesekönyvét.

2. Fontos az ágyválasztás

Ha van tesó, ha nincs tesó, a galériaágy az egyik legpraktikusabb dolog, melyet bevethetünk a gyerekszoba kialakításakor. Főleg akkor jó ezt az ágyat választanunk, ha igen kis szobát kell helytakarékosan berendeznünk. Ki lehet úgy alakítani az eloszlást, hogy az emeletes ágy aljaíróasztalként funkcionáljon, fölötte pedig az ágy helyezkedjen el. Így rengeteg helyet tudunk spórolni. Kisebb gyereknél pedig lehet az alsó rész egy búvóhely, ahol elbújhat játszani kicsit a szülők elől.

3. Praktikus tárolók, multifunkcionális bútorok

Ha kis teret kell praktikusan berendeznünk, akkor mindenképpen a több funkciós bútorok lesznek segítségünkre. Ilyen például a szekrényágy, vagy a kanapéágy, mely nem foglal sok helyet napközben. Kisgyermekes szülők biztosan találkoztak már azzal, hogy a rend a gyerekszobába mindig csak pár percig tart. A rendbe rakott szoba hatását azonban néhány tároló dobozzal megtudjuk, könnyedén el tudjuk érni. Nem kell az összes apró kis játékot kisorakoztatni a polcra, hiszen a gyereknek úgyis az kell majd, ami legbelül van és le fogja rántani az össze játékot és újra rumli van. Törekedjünk arra, hogy inkább szép tároló dobozokba tároljuk a játékát, melyekbe, ha sokszor ki is pakol, könnyedén vissza tudjuk bele dobálni a dolgokat és máris rend hatása van az egész szobának.