A legújabb lakástrendek már képesek felforgatni a lakáspiacot és a bútoripart is. Olyan extravagáns elemekkel és stílusokkal varázsolják át a divatdiktátorok a szobáink arculatát, hogy csak tátott szájjal nézzük. A legmenőbb lakberendezési trendek már a 2018-as év stílusjegyeit is magukban hordozzák és olyan széles skálán mozognak, hogy a sokszínűség közepette biztosan mindenki megtalálja a saját maga kedvére valót.

Az új stílusirányzatok között már elmosódtak a határok, és az ötletkavalkádok megannyi gyönyörű otthont varázsolnak elénk. Egyes elemei talán sokaknak túl extrémnek számítanak, mások a modern stílusvonalat követik, míg egyesek egyenesen visszatérnek a múltba vagy az egyszerű, minimalista dizájnt követik. A stílusok mind ízlésesek, otthoniasak és biztosan akármelyik stílusjegyet viselik majd jövőre a szobáink, mi magunk és az oda betérő vendégek is örömüket lelik majd benne.

Mobilitás, modularitás

Az új lakásberendezési trendet az állandóságtól és a röghöz kötöttségtől való megszabadulás ihlette. A stílusirányzat lényege, hogy akárcsak a szobában található legtöbb tárgy, úgy a bútorok is mobilisek legyenek. Könnyedén áthelyezhetőek, mozgathatóak és moduláris megoldásúak legyenek. Az egész kompozíciót a rugalmasság jellemzi. A stílusgazdák örömmel játszadoznak a tükrökkel, tárolókkal és a változtatható ülő mélységű kanapéval is. Csodás látvány egy polcokkal és lábtartókkal felszerelt ülő alkalmatosság.

Arany, réz és bronz bűvöletében

A színesfémekkel játszó stílusirányzat örömmel vonultat fel mindent, amiben réz, arany, bronz agy ezüst található. Ezek mellett a sárga és a rózsaarany matt és fényes színváltozatai dominálnak. A csapok, lámpák, fotellábak, polcok, tükörkeretek, gyertyatartók és kép keretek mind ezekben az elegáns fémes köntösben néznek vissza ránk.

Lakásberendezés felsőfokon: Így lesz stílusos az otthonunk!

Lakásberendezés felsőfokon: Így lesz stílusos az otthonunk!

Nomád stílus: minden fából

2018-ban is hódít majd a természetes alapanyagokkal dolgozó stílusirányzat, amelyet a lágy formák és puha felületek jellemeznek. A tereket a meleg tónusok harmonizálják. Mindezt úgy, hogy egy laza, hanyag életmódot sejttető külső mögé rejtik a valódi értékét a szobának. A nomád stílusú enteriőrben nincsenek szigorú szabályok, kötöttség és stressz.

Új árnyalatok és növények között

Az újabb stílusok megbabonázzák a háziasszonyokat, hiszen csodálatos színkavalkáddal berendezett szobákat tárnak elénk, ahol hatalmas virágos díszek és élő növények borítják be a nappalit. A különféle fikuszok, pálmák kiemelkednek a szoba letisztult, de színes falai előtt és gyönyörűen pompáznak sötét vagy világos színek között.

A jövő eleganciáját bármelyik stílus képes megtestesíteni, csupán sajátunkként kell szeretnünk és befogadnunk annak minden bájával és extravagáns elemével együtt!