Nappaliszoba bútorok. Ezek lehetnek a legváltozatosabb bútorok. Lehet Tv fallal egybekötve, kandalló mellé illő bútorok, üveg polcok, lebegő polcok.

Talán a legfontosabb helység a lakásban a nappali szoba. Hiszen itt töltjük az ébren töltött szabad időnk legnagyobb részét. Célszerű nem túl zsúfolni, hanem a lehetőségekhez képest teret hagyni, hogy ne érezzük „fogva tartva” magunkat. Ehhez nyújtunk segítséget az egyszerű, és praktikus nappali szoba bútorainkkal. Ajánlatos egy kényelmes ülő alkalmatosságot elhelyezni benne, ami lehet akár kanapé, akár fotel, akár relaxációs szék, lényeg az ellazulás. Ha ezeket egyedi gyártásban szeretné elkészíttetni, jó helyen jár.

Az ülő alkalmatossághoz szervesen kapcsolódik a „dohányzó” asztal. Régi és rossz elnevezés, hiszen manapság a legritkább esetben fordul elő az, hogy a lakásban dohányoznánk. Ez egy kis asztal, mégis meghatározó „jelenség” a nappaliban. Itt igazán érdemes elengedni a fantáziánkat, mert a mérete miatt az ára is relatív alacsony. Kombinálhatjuk az anyagokat egymással (fát, fémet, üveget), kombinálhatjuk a formákat (egyenes, íves), világítást rejthetünk el benne, és mind ezek mellett tárolásra is kiválóan alkalmas lehet.

A másik, szinte mindig alkalmazott bútor a nappaliban a különböző szórakoztató elektronikai berendezések és adathordozók tárolására alkalmas polcos-szekrényes bútor. Ezt is lehet kombinálni üveggel, világítással, lehet csak nyitott, vagy vegyesen zárt – nyitott részek kombinációja. Lényeg a „dizájn”. Nem nagy súlyú berendezéseket akarunk tárolni benne, ezért lehet akár függesztett, láb nélküli bútor, amit egyszerűen a falra szerelhetünk.

Kombinálhatjuk egy ultra modern pohár-ital tárolóval (vitrin), melyre példákat a képek közt lehet találni. A nappali szobában, ha szükséges, elhelyezhetünk különböző más eszközök tárolására alkalmas szekrényt is. Stílusában, megjelenésében alkalmazkodjon a többi bútorhoz. Néhány virággal, egy-egy szép emlékű keretezett fotóval tehetjük otthonossá.