Nem csak a hölgyek felségterülete. Hiszen ott van a hűtő. A hűtőben meg a sör.

De félre a tréfával, a konyhabútor jellemzője a praktikum és dizájn. Erre törekszünk ezen bútorok készítésénél.

A konyhabútor megtervezése

A konyhákat Ön és mi közösen álmodjuk meg. Ön elmondja igényeit, mi mögé tesszük a designt. Gyártás előtt minden apró részletet egyeztetünk, 3D látványrajzot készítünk, utána kezdődik a gyártás. A konyha frontja a leglátványosabb rész. Ez lehet hagyományosan fa, furnérozott (szintén fa) felületű, festett MDF alapú, vagy magasfényű akril bevonatú.

A konyhában mindig összefut a család. Mondhatjuk, hogy központi hely. Nem mindegy, hogy hol, milyen helyen jön ez létre, hiszen ha reggel az első kávét mosolyogva, kellemes körülmények közt isszuk meg, vidáman indul a nap. Tehát legyen szép, és praktikus konyhánk. Ebben segítünk mi.

Konyhabútorok alapanyagai

A konyhabútor sokféle anyagból készülhet. A vasalatok (kivetőpántok, fiók teleszkópok, kihúzható kamra megoldások, fogantyúk, felnyíló vasalatok) igen nagy választéka a kényelmet, a praktikusságot szolgálják. A front, ha tömör fából készül, akkor egy keret szerkezetbe kerül a fa betét, amit lehet pácolni, lakkozni, vagy olajozni, ezzel adni meg a kiválasztott hatást. Ha a front furnérozott felületű, (a furnérról az ajtóknál írtam bővebben) akkor sík, vagy majdnem sík felületről beszélhetünk, a felületkezelése olyan, mint a tömör fáé, hiszen a furnér is egy vékony tömörfa réteg.

Ha festett MDF a front, akkor egy extra magas nyomáson préselt, igen finom fa őrleményből, kevés kötőanyag hozzáadásával előállított lapról beszélünk, ami jól marható, mind a lapján, mind az élén, és jól (akár az autók fényezésével megegyező módon) felületkezelhető, a színskála (pl. RAL) minden színében. Az akril felület a legmodernebb, legújabb „dizájn” szerinti megoldás. Itt egy hordozó lapanyagra kerül egy 2 mm vastag, festett kemény akril réteg, ami megadja a magasfényt, a felületi védelmet, a minimál megjelenést.

Munkapult, munkafelület, munkalap

Fontos és látványos része a konyhabútornak a munkafelület. Ez lehet gránitból, táblásított tömörfából, vagy kimondottan erre a célra kifejlesztett konyhai munkalapból. A gránit általában sötét színű és igen elegáns megjelenésű, örök megoldás. A táblásított tömörfa felület védelme olajozással érhető el, amit évenként meg kell újítani. A mosogató tálcák, beépített konyhai gépek, kihúzható kosarak, kamrák, forgó kosarak, mind-mind emelik a konyha esztétikai, és használati értékét.

Az alsó részen, (a pult alatti szekrények) a praktikus fiókteleszkópos megoldást javasoljuk, mert könnyen mozgatható, és az alsó polcokhoz való „lehasalást” is elkerülhetjük. A fölső részen (a pult fölötti szekrények) a felnyíló ajtók a kor első helyezettjei. Általában két vízszintes, egymás fölötti ajtót alkalmazunk, ezek nyílhatnak külön-külön gázteleszkópos megoldással, vagy egyben harmonika szerűen, ami bármely pozícióban megállítható. A két bútort  (alsó – felső) elválasztó, kb. 60 cm-es sáv lehet csempézett, festett, biztonsági üveges, vagy akár rozsdamentes lemezzel borított is. A leglényegesebb, érezd jól magad benne, hogy a tűzhely melege ne csak az ételt, hanem a szívedet is átjárja.

Konyhabútor Árak

Az egyedi konyhabútorok készítése során rengeteg tényezőt szükséges felmérni ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, milyen költség lesz, ezek alapján tudunk árat mondani, illetve árajánlatot készíteni. Amennyiben konkrét konyhabútor ár érdekli, kérem, vegye fel a kapcsolatot velünk.