Legyen szó építkezésről, házbővítésről, a megrendelők részéről gyakran van igény lépcsőkészítésre. Ahhoz, hogy a kész szerkezet tökéletes legyen, és hosszú éveken át ki tudja szolgálni az ingatlanban élőket, oda kell figyelni a körültekintő és alapos tervezésre. Ilyenkor több szempontot is figyelembe kell venniük a megrendelőknek. Ha Ön is lépcsőkészítés előtt áll, és kíváncsi ezekre a tényezőkre, itt a lehetőség, hogy tájékozódjon róluk!

Az első és legfontosabb szempont a lépcsőkészítéskor az, hogy a lépcsőfokok igazodjanak a lábmérethez. Rendkívül veszélyesek a túlságosan keskeny fokok, mert bárki, bármikor eleshet rajtuk. Ezek a kockázatos körülmények nagyon megnehezítik a mindennapokat, hiszen folyamatosan oda kell figyelni arra, hogy hova lép az ember. Ehhez kapcsolódik a lépésmagasság, aminek az ideális mérete 17 cm, maximum 21 cm lehet. Amennyiben hosszabb lépcsőt szeretne gyártatni, érdemes gondolnia a pihenők, fordulók beiktatására. Ez különösen azokban az ingatlanokban elengedhetetlen, ahol idősek vagy gyerekek is élnek, így balesetmentesen közlekedhetnek anélkül, hogy kifáradnának. Sok helyen lehet találkozni olyan lépcsőszerkezettel, ami túl meredek vagy az ember a használata közben beverheti a fejét a falba felfele menet. Éppen ezért az emelkedési szög is fontos tényező a lépcsőkészítéskor, hiszen így elkerülhetők ezek a kellemetlenségek. A felhasznált alapanyag minősége is kulcsfontosságú szerepet játszik az igényes és időtálló végeredményben! Végül, de nem utolsó sorban lépcsőkészítéskor a lakberendezési stílus is meghatározó szempont. Szerencsére nem jelent nehézséget igazodni a különböző irányzatokhoz, hiszen manapság már bármilyen stílusban legyártathatók a szerkezetek.

Ha szakemberre lenne szüksége a lépcsőkészítéshez, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár! Rugalmas, megbízható, kedvező árú szolgáltatást biztosítunk ügyfeleinknek. Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!